Välj en sida

Sponsorernas makt, färglada stora segel, krockar och härliga seglingar.

Så kom då den dagen, Storsponsorn fick nog av Grosshandlarens resultat och krävde byte av skeppare. Resultatet blev en vinst direkt, i enskrovsklassen. Men Plåt-Micke, han som byggt mest på nya bryggan rådde inte på vinthundarna i F18 som susade fram till årets mest klara seger. Vilken fröjd att se dessa havets fartdårar med segel… Grosshandlaren som av storsponsorn tvingats till att segla A-katta kom 2.a i 2-skrovsklassen. Av 2 deltagare!!! Men storsponsorns logga ”KLARSYNT” lyste längst på havet eftersom Grosshandlaren tog god tid på sig tills målgången.

Dagens solförmörkelse för alla orsakade Luftkungen Hardebo som nu fått ett nytt smeknamn eftersom hans rosafärgade gennaker tar solen ifrån oss andra. Nu heter han ”Rosa Tanten”, eftersom alla båtar skall heta kvinnligt… (sagt med en stor portion humor…). Stefan kom tvåa, efter en formidabel seglats där det formligen sprutade vatten omkring fören. Vilken fart du fått Stefan!

Annars var det mest eftersnacket om kollisionen mellan Skotten och Simsalabim man talade om efteråt. Simsalabim med Fred vid rodret har nu en lite mindre Puschpit… Den internationella juryn skall senare besluta om huruvida Skotten rundat ett märke eller ej. Chefen lär bli den som tillsammans med Bengt Lundh, dagen till ära med både signal och pall, har mycket att stå i nu.

Bogserbåtskaptenen Lang hade anlagt sommarfrillan, inspirerad av sonens bravader i Afghanistan sades det mig. Den ende som hissade spinnaker idag.

En förklaring till varför Grosshandlaren kom långt bak i fältet kanske var att han vid sjösättningen av sin A-katta tog med sig en bit av ”tofsen” på vårt sjömärke på land, som står framför klubbhuset.  Men det löser vi med att kräva Storsponsorn på ersättning. Sjömärket ser lite mer ”flintis” ut just nu. Storsponsorn kan ju sätta dit lite nytt ”ludd” från sin lilla hund… Men den är ju vit så vi måste se upp där.

Snart kommer vi att redovisa en sammanställning av resultaten så här långt.

Ställ upp nästa onsdag! Det finns plats för alla segelbåtar, det händer garanterat jättemycket.

Nu är frågan – När skall Storsponsorn ställa upp själv och segla på onsdagarna? Han har ju en ny fransk snabbseglare… Upp till bevis Ulf!

Eder ödmjuke skeppare på Amarone (3;a eller 4;a i Enskrovsklassen – denna gång).

Translate »