Fotboll på TV, MEN 10 båtar till start!

Innan start var frågan, skulle Pelle Petersson, Roger Nilsson och Storsponsorn dyka upp. Storsponsorn Ulf Dahl hade ju lovat det. Men icke, inte fanken kom de, ingen av herrarna faktiskt och Grosshandlaren kunde ta plats i Ruffhäxan igen – men resultatet blev inte som väntat. Trots att han luffade och ”jäklades” med bogserbåten Lang efter bästa förmåga. Lang slog Grosshandlaren på upploppet. Starkt, eftersom Grosshandlaren egentligen är en bra seglare… Håller Storsponsorn på att backa ur… för fega ur gjorde han idag. Han var väl ute och gick med lilla hunden istället… Någon sa att Storsponsorn är en bättre Hamnvärd än seglare, men det tycker jag är elakt sagt.

Oljekungen mönstrade på Chefens gamla fina Ballad – kul att se den på banan igen, men resultatet uteblev tyvärr. Nu är det tydligen så att Chefen tydligen ägnar sig åt annan verksamhet på havet i veckorna. Han har setts transportera cyklar i klubbåten ute på havet. Vad är det som händer undrar vän av ordning. Någon har visst tipsat polisledningen i Malmö om detta och utredning lär vara startad. Måtte Chefen ha rent mjöl i segelsäcken…

Fransosen Malmqvist förnekar sig inte. Idag hade han två brudar i besättningen och de seglade mycket bra – ända tills de blev distraherade av en man i ”Fantomentrikå” ombord på Amarone. Då tappade de fokus på seglingen och blev omkörda. Men tvåa är bra att komma. Sen bjöd Fransosen brudarna på pilsner sades det. Men det var efter målgång. Eller skulle de kolla fotbollen?

Annars inga skandaler, krockar eller tillbud att rapportera. Jo kanske det att Vinthundarna i F18 försvann idag. Vad hände?

Idag var det annars riktigt HANSE-väder och Niclas styrde familjegänget mot en härlig seger.

Ni skulle sett den tyska gästfamiljen som lagt till bredvid Jocke Lang och oss. De måste undra vilka tokiga människor som under skratt och glada tillrop och analyser högljutt analyserade dagens race när de försökte lyssna på en radioutsändning från fotbolls VM  – Tyskland förlorade!

Vi ses nästa onsdag!

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Ps. Amarone är ett utsökt vin från Italien och i FBK har vi även en egen AMARONE EXPERT (vin). Han heter Jörn Plato och kan allt om dessa viner.  Det är väl värt ett samtal med honom om vin och Amarone i synnerhet. Ds

Translate »