Välj en sida

Behovet av riktiga sjökläder…..

Så var vi igång på allvar, det märktes på den starten som Grosshandlaren gjorde. Än en gång levde han upp till sitt namn och hur än Jocke Lang pressade sin båt i starten, för att försöka få Grosshandlaren på fel sida om startbojen så kom han emellan. Kan inte var mycket marginal där. Max ett sjökort???

Vi var 5 båtar som gick ut med tunga mörka skyar på ingång. Många kvar på land eftersom det var studentfirande på G. Innan start så kaxade som vanligt Grosshandlaren om att nu skulle det bli åka av på sjön. Ett färskt nytt sponsoravtal på fickan gjorde att kammen växte ännu mer…. Grosshandlaren med besättning gav sig ut i kortärmat fast med flytväst. Tyckte mig se att de var iklädda jeans också. (Inte så bra sjökläder kanske, om det bli blött….) Niclas tyckte att Grosshandlarens flytväst liknade en hundväst, men det kan det väl inte vara frågan om.

Starten skedde med Chefens extremt långa bana framför oss. Kanske visste Chefen vad som väntade och ville ge igen för allt som han fått stå ut med. Banan blev en upplevelse, med knorr. Med Chefen kvar på land med ett mysande leende på läpparna.
Grosshandlaren fick som sagt till en riktig Grosshandlarstart igen. Kryssade iväg snabbt och i vinnande stil. Före sig hade han Inge Kvist och en 808 (tror jag). Vi på Amarone fick skäll av Chefen efteråt eftersom han tyckte vi startade dåligt idag. 2 sekunder sena, sa han….. Vi lovar att skärpa oss.

Ute på banan samlades fältet efterhand, alla utom Inge Kvist som ”stannade kvar” vid en boj och började ”boxas” med den. Samtidigt samlades även molnen som blev riktigt mörka och hotfulla. Även lite vatten kom från molnen.

Efter 4 rundningen började det, först med ett vägval. Grosshandlaren, då i ledningen och 808;an slog ut mot havet. Amarone och Joacim Lang i sin Pirouette valde, precis som när Ericsson 3 på senaste Volvo Ocean Race valde att gå rätt in i ovädret för att hitta vinden, att slå mot land.

Vägvalet mot land och ovädret visade sig rätt, om man nu ville ha mycket vind och mycket regn före de andra. Jag kan lova att det både blåste och regnade. Blixt o dunder såg och hörde vi också. Är vi seglare riktigt kloka? Efter näst sista rundningen, då i ledning, såg vi inte mer än 15 meter framför båten. ÖSREGNET gjorde sikten framåt jättesvår. Bakåt kunde vi däremot se att Grosshandlaren tappade fart och vi tror att det beror på att hans blöta besättning nu blev för tung för Ruffhäxan…….

Alla andra som deltog denna dag hade klätt sig för busvädret utom just Grosshandlaren. Nu vet han att man måste satsa på riktiga seglarkläder. Var det en hundväst han hade på sig så har han gett mänsklighet åt uttrycket, BLÖT SOM EN HUND. Micke Plåt som gastade åt Grosshandlaren var ett levande bevis efter racet, när han stod på restaurangens veranda och verkligen droppade av. Han sa: Detta är vad jag kallar en riktig våtdräkt. Jag har aldrig tidigare sett en så genomblöt person. Men är det race så är det, som Micke glatt konstaterade. Micke, som är en kompis till Grosshandlaren sa att Grosshandlaren skulle sitta kvar nere i båten och tjura tills vi andra hade gått från hamnen. Han var om möjligt ännu blötare än Micke Plåt berättade han.

Själv kan jag bara konstatera att det var nog en av de roligaste onsdagsseglingarna vi gjort. Allt fanns med för att göra seglingen till vad den skall var. Spänning, action, fart och en Grosshandlare.

På onsdag möts vi igen!

Eder ödmjuke skeppare på Amarone.

Translate »