Hej Bäste medlem

Hösten närmar sig med stormsteg och många båtar ligger redan på land – gick ner till hamnen igår 17/10 och följde lyften av de stora båtarna som har sin vinterförvaring på parkeringsplatsen närmast klubbhuset – där som husbilarna brukar ha som ställplats under varma och soliga sommardagar.

En kort summering av båtsäsongen så kan man väl säga/skriva att det har varit en säsong med många båtar och husbilsgäster. Den kan väl inflikas under kategorin ”En jättebra säsong”.

En Jättebra säsong innebär också att vi har haft ett uppsving av ungdomar till våra kurser och då även många som ville förkovra sig utöver kurserna och som haft möjlighet till extra seglingstillfällen under sköna dagar där även föräldrar har varit med och hjälpt till att rigga båtarna. Var där nere under ett antal tillfällen och det var härligt att se så mycket aktivitet det var i hamnen!

Gällande överenskommelse mellan kommunen och Sjöfartsverket så har det genomförts en inventering av markytor och byggnader som skall ligga till grund för ett arrendeavtal mellan Vellinge kommun och Sjöfartsverket – resultatet av denna inventering har ännu inte presenterats av berörda parter. Vi ser med tillförsikt fram emot resultatet och hoppas givetvis att det kommer att innebära förändringar/förbättringar även för båtklubben.

Pandemin har satt sina spår på i stort sett det mesta vi har gjort eller skulle vilja göra typ tidigare höst och vårmöten – men nu har vi beslutat att det kommer att bli ett höstmöte med fysisk närvaro och hoppas givetvis att detta skall fungera. Glöm inte att kolla i din mailbox där vi skickat ut kallelse till mötet dag och tid.

Jag vill också passa på att tacka alla inblandade i våra kommittéer och styrelseledamöter och inte att förglömma våra sommarjobbande ungdomar som de också sett till att det mesta har fungerat under säsongen.

Det drar också ihop sig till klubbtjänstdagar inom kort och detta är ett ypperligt tillfälle att träffa båtägare och växla idéer och erfarenheter sinsemellan. Väldigt trevlig tillställning där det förutom olika arbetsuppgifter även bjuds på en lättare förtäring typ korv m bröd och dricka därtill samt kaffe&kaka.

Som sagt – ni är välkomna på höstmötet den 25 Nov.

Med hopp om en skön inte allt för blåsig höst önskar jag er alla lycka till med era båtar och Ha det bäst! Tillsammans är vi starkast!

Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »