Välj en sida

Tänk vad tiden går fort – nu är det redan början på september och man undrar vad gjorde jag denna båtsäsong?  Var vi ute tillräckligt många gånger med båten – svaret för min del blir definitivt nej! men det har sina rutiga randiga skäl!

Ingen av oss har väl missat att vi under denna säsong ”blev av med” restaurangen och dess ägare – hur detta gick till vet vi nog inte men alla inventarier försvann som en avlöning. Vi är inte överens med hur detta har gått till och jag hoppas att rättvisan skall råda så vi kan få tillbaka det som tillhörde oss, mer om detta hoppas jag kunna förmedla vid ett senare brev. Nu är det som det är och vi försöker givetvis att hitta någon som kan ta över efter tidigare restauratör! Det är tillsatt en grupp som skall sondera om det finns några hugade spekulanter som skulle kunna tänka sig att ”ta över” restaurangverksameten. Ni kommer att bli informerade allt eftersom vi kommer framåt i frågan.

Andra saker som ligger oss varmt om hjärtat är Vellinge kommuns och Sjöfartsverkets dialog om övertagande/köp av hamnen och där kan vi väl säga att, några dagar in i september fick vi besked på att de återigen har strandat i diskussionerna och ett nytt möte är planerat i början på nästa år. Vi kan vara helt säkra på att Vellinge kommun och Carina Wutzler, kommunfullmäktiges ordförande är inne på samma linje som oss, att det skall bli en attraktiv hamn vi kan vara stolta över.

Det dra ihop sig till säsongsslut med allt vad det innebär med upptag av båtar – placering på land – nedtagning av mast (för de som har segelbåt) samt tvätt och inpackning inför vintern.

Annars – med facit i handen – måste man ändå påstå att detta har varit ett bra och lärorikt år för oss, vi har fått upp ögonen för att det finns vissa saker som skulle kunna bli bättre och det är med denna lärdom vi ser framemot hösten!

Glöm nu föralldel inte att vi har fortfarande kvar ”söndagsfikan” även om det ekade i klubbhuset när man kom in i den sist! Vi träffas som vanligt på söndagarna vid 11-tiden och då berättar om våra bravader under säsongen.

Lycka till med allt vad hösten innebär med upptagning m.m. Så ses vi på hamnen!!!

Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »