Välj en sida

Ja – då är vi inne i mars och februari har passerat som en virvelvind!

Det hände rätt mycket under februari månad – det började med att hela världen stod inför faktum att ett virus från Kina håller på att sprida sig till ett flertal länder, som numera även inkluderar Sverige. I dagsläget har vi många smittade och mindre hysteri har uppstått! Såg det med egna ögon då jag var och handlade – att hyllorna börjar bli tomma på varor! För att nu inte själv bli smittad får man tänka sig för hur man agerar och framförallt VAR! Det är kanske inte lämpligt att gå på tillställningar med mycket publik som teater/fotbolls eller ishockeymatcher.

Var rädda om ER!

Nog ordat om detta! Till mer jord- och klubbnära händelser har vi tyvärr haft någon som tyckte att glasskiosken inte skulle stå kvar på sin plats utan försökte att bränna ner den. Nu var det kanske inte förutsättningar för att elden skull ta sig i byggnaden utan slocknade av sig själv, men med kraftiga rökskador i sig! Polisen var på plats och klassade händelsen som mordbrand!  Detta p.g.a. att kiosken ligger intill restaurangbyggnaden och där det normalt kunde finnas folk i ! Nu är man ju väldigt tacksam att det finns medlemmar i klubben som gärna och snabbt ställer upp och hjälper till och så var det även denna gång – Ett stort TACK till Er alla !

Det jobbas också frenetiskt med att få restaurangen i bättre skick, för att kunna bli klar och öppnas på vårkanten – även här har vi medlemmar som dag o natt jobbar på, för att bli klara när BARPORTO (som restaurangen kommer att heta) kommer att öppna! Man blir stolt över alla medlemmar som frivilligt ställer upp för att lyfta klubbens renommé och anseende!

Knappt inne i mars har väl de flesta börjat blicka framåt mot båtsäsongen och med allt vad det innebär! En delegation från FBK var på båtmässan och fick en hel del ”matnyttiga” föreläsningar av Svenska Båtunionens duktiga föreläsningar – det var nog nyttigt för oss alla. Att vi sen inte fick mycket tid till att titta på båtarna var en annan ”pilsner”! (citat Micke) Kom hem med skoskav och italiensk ost.

Det har under februari varit en febril aktivitet då det närmar sig ett Årsmöte den 26 mars allting skall helst ”klaffa” under mötet och underlag skall skickas ut i god tid – motioner skall in och besvaras samt propositioner skall skrivas. Hoppas att många kommer denna dag!

Så här långt har vi inte fått någon mer information avseende Vellinge kommuns och Sjöfartsverkets förhandlingar gällande hamnområdet – men det kan tänkas att vi kan delge medlemmarna något på årsmötet! Om/när de kommer överens om framtiden!

Fram till dess vill jag önska Er en solig och varm månad i mars

Rickard Sommarin

Ordf.

Translate »