Välj en sida

Idag den 1 december 2019 – och nu har vi bara en månad kvar – var har detta året blivit av ??.

Jag tror att dessa månader är bara ”transport månader” till det nya året.

Givetvis har det ”manglats” på styrelsemötena och det har varit allt från nyuppkomna behov av underhåll – våra pengar på banken och vår eventuellt nya restauratör. Samt den store knäckfrågan – Konkursen av Näsets by the Sea med alla de frågor och problem som där dök upp.

En arbetsgrupp bestående av Rodika Klinge, Rikard Roth och Bo Zanichelli har lagt ner ett digert jobb för att få fram en krögare som har ambitioner och resurser att driva vår restaurang under 2020 och framåt. Lite från vad de avser att göra ; Vi avser att ha lokalen ljus & fräsch – en stil som passar i en hamn. Klubben välkomnar krögarparet som tänker öppna i god tid innan nästa säsong. De kommer att driva BarBistro och “Hamnkrogen” (namn ej bestämt) parallellt med olika inriktningar. Mer speciellt tänker man på följande:
Inne
· Väggarna vitmålade träpaneler och bilder med havs och matmotiv
· Uppgradera baren och hyllsystemet bakom baren
· Trästolar och bord i rustik stil
· Ljus på borden och lampor som kan dimmas
· Skapa en avslappnad miljö där alla känner sig bekväma
Ute:
· Vindskydd i glas ”pop up”
· Parasoller med ljusslinga
· Trevliga utemöbler
· Glassbar i i lille huset
Vi ser mycket fram mot nästa säsong med våra nya krögare. 

BarBistros ägare Mikkel och Helena

Under november fick vi också reda på att NU har äntligen Sjöfartsverket och Vellinge kommun hitta ett datum där Generaldirektören för Sjfv tar emot en delegation från kommunen bestående av bl.a. Carina Wutzler, Martina Ljung och någon till och detta ska ske i första halvan av januari 2020 – vad som kommer ut av detta möte vet vi ju givetvis inte men hoppas att det nu går ”vår väg” för en gång skull – så vi kan tänka och investera för framtiden, med de krav (miljö) som hänger över oss, men som vi inte kan leva upp till då vi inte har tillräckligt långt arrendeavtal.

Vi hade så sent som förra veckan Höstmöte med en lagom skara medlemmar som var på plats och fick då även annan positiv information som t.ex. att Svenska seglar förbundet har varit i kontakt med Vellinge kommun och vill starta ett seglargymnasium på Sundsskolan i Vellinge med de förrutsättningar att de kan bedriva sin verksamhet hos FBK. Detta är givetvis ett lyft för klubben, som kan ge ”ringar på vattnet” och ge oss framtida OS – kandidater, för det har vi ju haft även innan. Även restaurang frågan presenterades och förslag på nya krögare presenterade sig på mötet. (se mer nedan)

Svenska Sjös VD Per Grywentz kommer till FBK för att, dels gå igenom FBK:s försäkringar men också för att hitta ett datum då medlemmar kan få information hur de kan försäkra sina båtar på ett säkert och kostnadseffektivt sett, då vi alla är medlemmar i SBU vilket Svenska sjö tillhör.

Jag vill  också passa på att flagga för Lions generösitet där vi återigen har fått bidrag från! Dessa pengar går oavkortat till ungdomssektionen, som har tagit ett nytt tag med allt vad det innebär med kunskap om båtar, hur man seglar dem, men framför allt även säkerheten, som är ett krav för att det skall fungera friktionsfritt.

Vid höstmötet fick årets vinnare av klubbseglingarna och klubbmästerskapet sina priser.

Klubbserievinnare Pride med Mats och Ylva


Vinnare klubbmästerskapet @Z med Bo Zanichelli

Falsterbokanalens Båtklubb
Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »