Välj en sida

Båtsäsongen går mot sitt slut och jag hoppas att Ni har gjort många seglatser under sommaren/semestern!  Seglatser som har tagit Er till platser Ni kanske inte varit på tidigare och fått en ”aha upplevelse” på! – Själv kan jag nog inte skryta med det!

I hemmahamnen har det hänt en del saker medan ni varit ute på seglats eller vad sägs om ett båthaveri under bron som kunde slutat riktigt illa men fick trots allt ett ”lyckligt” slut!

Ett nytt arrendeavtal damp ner gällande nordöstra hamnplan, med 110 % ökning! Detta föranledde givetvis en kontakt med Sjfv och denna gång direkt till generaldirektören för att visa vårt missnöje med hur saker och ting hanteras gentemot oss – fick omgående svar från GD att hon förstod vårt problem och lovade att vi innan nytt verksamhetsår ha en ”sittning” med berörda ansvariga personer för att ventilera våra problem och önskemål! – nu får tiden utvisa vad det blir av detta!

Det drar också ihop sig till att ”återställa” hamnen i form av klubbtjänstgöring och det har skickats ut datum för när detta skall ske, så glöm inte att anmäla er till dessa tillfällen för att vara behjälplig med att ”vinterförvara” hamnen med allt vad det innebär. Anmälan gör du till Hamnkaptenen i god tid så vi har chans att planera in jobben som skall göras!

Det förs en dialog med Vellinge kommun gällande Sundsgymnasiets seglargymnasium och senast idag drogs det upp riktlinjer för vad som behövs för att detta skall fungera, och med detta sätta Falsterbokanalens båtklubb och Vellinge kommun på kartan som Sveriges tredje seglargymnasium.  Vi ser med tillförsikt framemot detta!

Nästa stora händelse blir nog års- och höstmötet som går av stapeln den 26 november men mer om detta kommer vi att informera om senare! Det blir ett MEGA möte!

Allt för nu – och segla lugnt de sista soliga dagarna!

Rickard Sommarin
Ordf

Translate »