Är det någon som undrar var förra månadsbrevet blev av, så är det nog så att det försvann ut i Cyber rymden och lär nog aldrig hittas! Så blir det när tekniken inte fungerar eller att man inte förstår den!
Nåväl – vi har precis avverkat april månad och jag tror att de flesta är nöjda med denna månad – det har hänt fantastiskt mycket eller vad sägs om nyslagna stolpar ute på H-bryggan – ny skärmvägg på väg in i innersta hamnen – två nya sponsrade båtplatser och alla klubbtjänstgöringar där mycket blev gjort och många ställde upp glada över att få medverka att utveckla/renovera hamnen till vad den är idag.

FBK har blivit inbjudna till en sammankomst där alla föreningar i Höllviken kommer att deltaga i ett arrangemang för att visa upp vad respektive förening gör och där vi kommer att ställa ut en optimistjolle och vara på plats för att dela ut lite info om vår ungdomsverksamhet. Detta sker i början på juni månad i Halör-hallen.

”Näsets by the sea” skulle vara klar med sin renovering/ombyggnad av restaurangen och öppnat den 1 maj men har av olika anledningar fått flytta fram detta. Först skall slutbesiktningen och godkännande av kommunen vara klart.  Det kommer bli en totalrenoverad lokal med förhoppningsvis nya kulinariska rätter att se framemot.
Under denna månad har väl de flesta börjat förbereda eller tänkt på att förbereda sig inför den nya båtsäsongen. Man blir lika överraskad av hur mycket som behöver göras varje vår och hur mycket energi man lägger på sin fritidssysselsättning – men det skall ju bli en bra sommar i år så det är väl värt mödan.

Någon mer information från Vellinge kommun har vi inte fått – kan nog bero på att de inte har ”landat” i en överenskommelse ännu och vi hoppas givetvis att vi med tillförsikt kan se fram emot att vi i fortsättningen kan driva hamnen och leva upp till de miljökrav som ställs på oss – samt att vi får ett arrende som ger oss möjligheter att investera i de förändringar som Visionsgruppen tagit fram.

Stefan Rosenqvist hade sin sista arbetsdag den 27 maj och blev där avtackad av FBK för den tid han så förtjänstfullt medverkat till att föra klubben framåt i rätt anda.
Samtidigt vill vi passa på att hälsa vår nya hamnkapten Thomas Törnkvist välkommen till FBK och önska honom lycka till i sitt arbete med helt nya arbetsuppgifter än vad han har varit van vid tidigare.

Ha det gött på sjön i den kommande månaden som de har utlovat skall bli fantastiskt bra!
Vi syns i hamnen.
Rickard Sommarin
Ordf.

 

 

Translate »