Är det någon mer än jag som undrar ”var blev februari av” – innan man visste ordet av så var vi inne i mars. Nåväl nu är den över och det som man blev mest förvånad över var ALL SNÖ som plötsligt damp ner.

I början av månaden var en representant från Sjöfartsverket nere och vi hade en givande dialog om och omkring hamnen/kanalen och kunde konstatera att vi hade väldigt lika uppfattningar om hur detta skall kunna fungera i framtiden, bara ”pusselbitarna” kommer på plats.

Vidare så hade vi ett möte där vi diskuterade filteranläggning till vårt förhoppningsvis – kommande reningsverk och spolplatta – detta gjorde vi med Haddocs representant som hade det senaste inom branschen.

Februari innehöll även en Båtmässa i Göteborg som undertecknad besökte för att eventuellt ”uppgradera” segelbåten och kom till slutsatsen att hade du inte motorbåt och var intresserad av fiskespö och drag så var detta ingen mässa för mig – men alltid trevligt med en liten utflykt!

Det som kanske inte var så trevligt var att vår hamnkapten Stefan Rosenqvist förkunnade att han tänker gå i pension – trevligt för honom och vi önskar honom allt väl i sitt kommande nya liv som tidsmiljonär. Detta innebar att vi plötsligt måste gå ut med anställnings annons och innan dess skall det göras en kravspecifikation vilket innebar en hel del tankeverksamhet och arbete. Vi fick 8 st. sökande till tjänsten och det var inte helt lätt att avgöra på anställningsintervjuerna vilken person som var den rätta. Vi fastnade till slut på en person som vi tyckte uppfyllde de krav vi hade och som hade en kunskap med sig i bagaget som klubben kan ha mycket nytta av. En person som hade mycket segelbakgrund med sig och hade dessutom utbildning i att kunna ut utbilda andra i klubben. Mer om detta får Ni på Årsmötet då han kommer att presentera sig själva.

Som vanligt har det varit söndagsfika varje söndag och den 11/2 var det dessutom med fastlagsbullar som var väldigt omtyckt och vi tackar aktivitetsgruppen för detta.

Inför årsmötet den 22 mars är det en hel del som skall göras och underlag skall tas fram men också att försöka hitta medlemmar som skulle kunna tänka sig att ställa upp i de olika kommittéerna – det vi framförallt behöver är hjälp till ungdomssektionen som är i stort behov av en hjälpande hand vid deras kurser och då se till att båtar m.m. är i funktionsdugligt skick. Även valberedningen skulle behöva hjälp med att hitta medlemmar till styrelsen. Känner Du att du kan avsätta lite tid på detta så är det bara att kontakta respektive ansvarige i de olika kommittéerna eller undertecknad.

Med hopp om en SKÖN månad i Mars!
Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »