ONSDAGSSEGLING 18/8

Seglingen genomfördes trots ett bittert väderläge. Blåst, regn och byiga vindar.

Till start kom Amarone, Pirouett och Mare Monte i enskrovsklassen och i tvåskrovsklassen denna gång en vinthund FÖRSTÄRKT med Marina Ahlenbladh Strandberg. En tjej på banan gjorde susen och farten var på topp. Marina kan detta med att segla tvåskrov! Det märks att hon är personlig coach till OS seglaren Martin Strandberg… Okey, de är gifta.

I mål efter en trixig bana var Amarone först men därefter följde Pirouette där Jocke Lang (bogserbåtskaptenen), på ett supersmart sätt utnyttjade STYRBORDSREGELN vid sista rundningen och tvingade Mare Monte till att vika ner sig på absoluta mållinjen. Vilket race grabbar!

Vår rorsman Niclas summerade vår vinst till ordet ”Boat-handling” och det håller jag med om. Inte ett enda felsteg av besättningen.  Det var en underbar känsla att uppleva.

Annars var funderingarna mest kring varför Grosshandlaren inte ställde upp. Någon tyckte sig veta att det berodde på att han fortfarande var i rus efter vinsten i Skanör i helgen… Han hade ju setts ”äga” vår hamnkrog hela helgen och att det kostade på… Undrar vad Grosshandlaren hade presterat i detta race. Kaj, we miss you!

Anders, vår hamnkapten, vet berätta att Grosshandlaren i Klagshamn kallas för Handgranaten… Hur kan det komma sig undrar man?

I helgen gjorde våra FBK:are rent hus med Skanörarna i Light Wessel. FBK vann slaget på bortaplan med utklassningssiffror. Detta måste vi uppmärksamma på årsmötet. Och främsta båt framfördes av Grosshandlaren.

Tack alla ni som ställde upp för FBK! Ni visar vägen! Att segla är nödvändigt!

Som ordförande i FBK är jag riktigt stolt över er! Ingen nämnd och ingen glömd. Andra FBK:are tävlade i Ven runt och lyckades väl där också. Vid tangenterna, över ett glas Amarone,

Eder Håkan!

Ps. Det ligger ett förslag på förbundets bord att de som tävlar med 2-skrov, för att det skall bli rättvist, skall segla banan 2 varv! Kan det verkligen stämma? FBK har ett annat förslag: Att de skall segla banan på ett och samma skrov (ponton) hela banan istället.  Vi skall diskutera detta vidare med Martin Strandberg.

Translate »