Välj en sida

Hej Alla medlemmar

Vårens sista styrelsemöte är avklarad och vi närmar oss med stormsteg semester och soliga dagar! Jag hoppas givetvis att det blir lite lättare denna sommar att förflytta sig mellan olika hamnar och länder

Våra unga hamnvärdar är på plats och det var inte busenkelt att utse vem som skulle få chansen att jobba i båtklubben denna sommar – ett antal var kallade till intervju och därefter introduktion och genomgång av arbetsuppgifter. Kan berätta för Er att ALLA var klara aspiranter till sommarjobbet så det fick bli ”lottdragning” om platserna och man skall vara stolt som förälder att man har så fantastiska ungdomar!

Det har väl inte varit så att vi har blivit allt för informerade om vad som sker gällande hamnen och klubbens utveckling – det vi vet är att kommunen och Sjöfartsverket har haft en sittning där man diskuterade ett längre arrendeavtal på typ 25 år eller mera! Vad det sen blir får vi nog avvakta och se. Visionsgruppen har återupptagit arbetet med hamnens utformning och förändrat/förbättrat den gamle planen/modellen under ledning av Bertil Mattsson.

Tittar man ut över hamnen kan man konstatera att de flesta båtarna är på plats och det finns ett par som gör det sista finliret innan sjösättning. Vårt arrendeavtal går som bekant ut den sista maj och efter det har vi ingen möjlighet att ha båtar på uppställningsplatsen längre.

Vi kommer under sommaren att ha de sedvanliga arrangemangen som onsdagsseglingar –  Näset Runt m.m. och givetvis har ni möjlighet att anmäla Er till detta

Seglarskolan är redan i full gång och det är en fantastisk uppslutning till kurserna – de flesta platserna är fullbokade. Detta beror med all säkerhet på att många var nöjda med kurserna förra året och vill fortsätta att förkovra sig – vem vet, vi får kanske se dem på kommande OS.

FBK har kommit överens med Sundgymnasiet i Vellinge om att förlägga deras träning i vår hamn med allt vad det innebär! Det börjar i augusti och följer terminen precis som en ”vanlig” skolgång! Så skulle Ni se någon segelbåt ute och glida på havet i oktober månad så är det helt i sin ordning!

Vi kommer eventuellt ha ett event i hamnen under sommaren med musik och uppträde samt utställare som vill visa upp sina produkter. Mer om detta kommer i så fall i ett utskick lite längre fram!

Till sist vill jag önska Er en riktigt varm och härlig sommar och semester med många sköna stunder på havet eller i sittbrunnen – allt efter tycke och smak!

Var rädda om Er både på land och till sjöss!
Rickard Sommarin

Translate »