Välj en sida

Hej Bäste medlem

Det har gått ett tag sedan senaste månadsbrevet och det har trots allt hänt en del som jag vill förmedla till er medlemmar.

Det historiska digitala årsmötet gick bättre än förväntat – trodde det skulle bli lite ”strul” vid genomförandet men vi hade vår digitala expert – Rikard Roth – som hjälpte oss så det kunde genomföras med bravur ett stort TACK – hoppas att Ni inte hade några problem på ”hemmaplan”.

Vi går mot ljusare tider vad det gäller det mesta såsom pandemin – sjösättning – antal nya båtar i hamnen och inte minst den dialog som vi nyligen har haft med Vellinge kommun angående hamnen och vår yta som vi idag arrenderar av Sjöfartsverket.

Det som tyvärr är smolk i bägaren är att vi under den senaste tiden haft en hel del stölder i våra båtar och vi vädjar till ALLA att vara uppmärksam på om man ser några suspekta bilar/människor i och omkring vår båtklubb/hamn/kanal.

Denna vår är precis som tidigare år – båtar tvättas – slippas – putsas och trimmas in inför kommande säsong och vi måste tyvärr klargöra för en del, att vi har inte arrenderat östra sidan mer än till maj månad ut och de som inte är färdiga tills dess riskerar att få flytta sin båt till ”annan plats” – görs inte detta så riskerar vi att bli av med arrendet!  Då drabbar det många andra båtägare till hösten!

Den för tillfället ”nedlagda” bunkerstation kommer inom snart att startas upp i ny regi av annan ägare. Ambitionen är att diesel skall vara klar inom kort och förhoppningsvis medföra mindre kånkande med reservdunkar! samt bensin när myndigheter ger klartecken för försäljning och allt är på plats med gällande tillstånd.

Det är min förhoppning att Ni alla kommer att få en skön båtsäsong för snart har vi förhoppningsvis möjlighet att segla mer än bara runt ”husknuten”

Ha en fortsatt bra vår!

Rickard Sommarin
Ordf.

Translate »